HEERDE - Serieondernemer en investeerder Marcel Muller heeft met zijn bedrijf BESQ Group de activiteiten van Hegin en Hegin Metalfinishing uit Heerde overgenomen. De ondernemer werd tijdens het traject begeleid door M&A-adviseur Marktlink Fusies & Overnames. Hegin is een metaaloppervlaktebewerkingsbedrijf en blijft gevestigd aan de Europaweg in Heerde.

De onderneming Hegin stond al sinds 1984 onder leiding van Kees Hoogink waar hij als bedrijfsleider is begonnen en vervolgens in 1998 de aandelen van de vennootschappen heeft verkregen. Na de brand in 2014 is er bij de wederopbouw gekozen voor specifiekere activiteiten in de metaaloppervlaktebewerkingen, waarmee Kees Hoogink de hoogste kwaliteit en efficiency, en daarmee de toekomst van de onderneming heeft kunnen waarborgen. De onderneming is gespecialiseerd in een zestal activiteiten: chemisch vernikkelen, RVS-bewerkingen, anodiseren, galvaniseren, conversiebewerkingen en cleanroombewerkingen.

Kees Hoogink: " In mijn ogen is deze overname een perfecte opmaat naar verdere professionalisering van het bedrijf door nieuw management, na de snelle groei van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd betekent het ook vooral een borging van de toekomst van het bedrijf, zodat werknemers en opdrachtgevers daar duidelijkheid over hebben. Het is vooral deze zekerheid, die mij heeft doen besluiten om te kiezen voor Marcel en ik heb alle vertrouwen in hem. Hiermee gaat Hegin Metalfinishing een mooie toekomst tegemoet en kan het bedrijf meegroeien met onze opdrachtgevers."

Marcel Muller is opgegroeid in een ondernemersgezin en heeft na een carrière als zakenbankier bij ABN AMRO in 2013 Aquative B.V. overgenomen. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een mooie groei laten zien en sneller dan gedacht werd hij benaderd voor een mogelijke verkoop. Deze deal is medio 2020 gesloten, waarna hij met hulp van Marktlink op zoek ging naar een nieuw bedrijf in de technische sector, waar de kennis en ervaring van de ambitieuze ondernemer tot hun recht zouden komen. In zijn carrière heeft Marcel Muller altijd een ondernemende en commerciële geest gehad, zowel in loondienst, als binnen zijn eigen onderneming. De ervaren ondernemer wil nu zijn commerciële en managementkwaliteiten inzetten bij het bedrijf in Heerde. BESQ Group richt zich op overnames van productie- en handelsbedrijven in Nederland en verwacht de komende jaren meer overnames te gaan doen en een specialistische groep van ondernemingen te vormen.

Marcel Muller "Hegin MetalFinishing is een heel solide bedrijf met goed gekwalificeerde en ervaren medewerkers. Onze opdrachtgevers komen uit uiteenlopende branches en stellen steeds hogere eisen aan de geleverde toepassingen. We zullen ons de komende tijd richten op het stroomlijnen van processen, zodat we mee kunnen blijven groeien met onze opdrachtgevers."

Marktlink heeft Marcel Muller bij het volledige traject begeleid. Fredrik Jonker: "Sinds 1960 is Hegin is een gerenommeerd en specialistisch metaaloppervlaktebewerkingsbedrijf met veel technische kennis en potentie in de interne organisatie en op commercieel vlak. Met de verkopende eigenaar was er direct een klik en Marcel Muller is de perfecte persoon om de onderneming verder te ontwikkelen en te laten groeien, zowel autonoom als via overnames".

De afgelopen jaren heeft Marktlink meermaals metaal gerelateerde ondernemingen begeleid in het overnameproces. Door te blijven investeren in bijvoorbeeld schaalvergroting, automatisering en de juiste bewerkingstechnieken blijft de onderneming toekomstbestendig. Daarom zoeken partijen in deze sector strategische aansluiting of gaan ze samen met een investeerder op zoek naar overnames. Het internationaal actieve Marktlink ziet steeds meer internationale interesse, ook in de metaalindustrie. Partijen uit Scandinavië, Duitsland en België zijn steeds vaker onder de potentiële kopers te vinden.