NUNSPEET - Als je symptomen van corona hebt, is het noodzakelijk om je te laten testen op het coronavirus. Als je dit niet doet, kan het zijn dat je andere mensen besmet en dat wil je niet hebben. Om een afspraak te maken, kan je online zoeken op corona afspraak. Je komt dan op de site van de overheid. Hier kan je dan een afspraak maken voor een coronatest. Ook kom je op een pagina waar verschillende vragen op staan. Het is dan ook de bedoeling om deze vragen in te vullen, want dit is verplicht. Als je geen vragen invult kan je online ook geen afspraak maken voor een coronatest. Ook kun je online geen afspraak maken als je geen klachten hebt. Wanneer je geen klachten hebt, kan je het landelijke GGD nummer bellen die jou verder kan helpen om een afspraak te maken voor een corona test. Als je een afspraak hebt gemaakt, is het belangrijk dat je tot de afspraak binnen blijft.

Hoe krijg je de uitslag binnen?
Coronatest in Nunspeet: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Als je na de test weer thuis bent gekomen, is het noodzakelijk om binnen te blijven totdat je een negatieve testuitslag binnen hebt. Als je positief bent getest op het coronavirus, is het noodzakelijk om 10 dagen in quarantaine te gaan totdat je 24 uur klachtvrij bent. Als je juist negatief bent getest op het coronavirus, kan je gewoon verder en hoef je niet meer in thuis quarantaine. Als je twijfels hebt en je bent nog goed ziek, is het verstandiger om binnen te blijven totdat je 24 uur klachtvrij bent. De testuitslag krijg je binnen 48 uur binnen. Dit kan via je DigiD, maar je kunt ook gebeld worden door een GGD-medewerker. Wanneer je online een afspraak maakt, krijg je de uitslag ook online. Wanneer je bellend een afspraak hebt gemaakt, krijg je een keuze. De GGD-medewerker vraagt dan namelijk aan je of je gebeld wilt worden of dat je het via jouw DigiD wilt.

Ook snel testen zijn een groot succes
Coronatest in Nunspeet: overzicht kosten en sneltest locaties. Tegenwoordig kan je ook terecht voor een corona sneltest. De sneltest kun je verkrijgen bij een GGD-testlocatie. Als je een snel test wilt doen, kan je online een afspraak maken voor de corona snel test. Het is dan ook de bedoeling dat je naar de testlocatie komt. Bij de testlocatie kan de GGD-medewerker je testen op het coronavirus. De corona sneltest gaat precies hetzelfde als bij een normale corona test. Alleen weet de corona sneltest binnen 15 minuten of je het coronavirus bij je draagt. Als je getest bent op het virus, kan je buiten wachten totdat de uitslag binnen is. Het nadeel van de corona sneltest is dat er kosten aan verbonden zijn. De corona sneltesten kosten namelijk 70 euro per stuk.