NUNSPEET - Vraag jij je wel eens af of er een coronatest van de GGD in Nunspeet beschikbaar is? Dan kun je de website van de GGD te allen tijde raadplegen. Hier kun je namelijk op basis van jouw woonadres gaan kijken naar de mogelijkheden in de omgeving. Het antwoord is echter simpel: er is wel degelijk een testlocatie van de GGD in Nunspeet en omgeving te vinden. Als je klachten ervaart die kunnen duiden op het coronavirus hoef je in ieder geval geen lange afstanden te maken om de test te ondergaan. Maar hoe kun je hier dan terecht?

De coronatest van de GGD in Nunspeet beschikbaar voor mensen met klachten

De coronatest van de GGD in Nunspeet is beschikbaar voor iedereen die klachten ervaart die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus. Zodra de eerste klachten aanwezig zijn, kun je al een afspraak gaan maken. Deze afspraak is belangrijk, omdat je anders niet wordt toegelaten op het terrein van de teststraat. Daarbij worden jouw gegevens alvast in het systeem gezet en zullen ook de klachten erbij vermeld worden. Er ontstaat zo een duidelijk beeld van wat er aan de hand is en je kunt de test eenvoudig uit laten voeren. Bij het maken van een afspraak worden de klachten dus altijd gevraagd.

Een locatie in de buurt vinden
Als je de afspraak in gaat plannen zal het systeem kijken of de coronatest van de GGD in Nunspeet beschikbaar is of dat je toch naar een andere testlocatie in de omgeving moet. Het kan namelijk zijn dat je zo snel mogelijk getest wilt worden. In dit geval kan de wachttijd soms te lang zijn, waardoor je wordt doorverwezen. In de meeste gevallen zijn deze testlocaties ook dichtbij genoeg en zul je er weinig hinder van ervaren. Met ernstigere klachten is het echter wel aan te raden om gewoon in de omgeving te blijven. Je moet immers alleen naar de testlocatie komen en autorijden kan moeizaam gaan.

Binnen enkele minuten alles geregeld
De coronatest van de GGD in Nunspeet is in slechts enkele minuten uitgevoerd. Zodra je aan de beurt bent, worden er wattenstaafjes door jouw neus en keel gehaald. Deze monsters gaan naar het laboratorium, waar onderzocht wordt of je het coronavirus bij je draagt. De uitslag ontvang je binnen 24 tot 48 uur. In de tussentijd kun je je alvast voorbereiden op een eventuele positieve uitslag. Denk daarbij aan het regelen van de boodschappen via de online wegen of de buren en het maken van een lijstje met jouw contacten van de afgelopen weken.