VIERHOUTEN - Honderden moslims zullen op 28, 29 en 30 juni 2024 bijeenkomen in De Paasheuvel te Vierhouten voor de jaarlijkse bijeenkomst van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de oudste moslimgemeenschap van Nederland.


De driedaagse bijeenkomst zal in het teken van spiritualiteit en saamhorigheid en omvat lezingen, voordrachten en een Islam-expositie. Tijdens de bijeenkomst zal onder andere worden gesproken over vredesadviezen ter voorkoming van een derde wereldoorlog en over het islamitische Kalifaat. De bijeenkomst trekt ieder jaar diverse hoogwaardigheids-bekleders, waaronder academici en politici, en bied vooral niet-moslims de gelegenheid om de Islam te ontdekken.

Eenieder wordt uitgenodigd om een vreedzame sfeer van gastvrijheid en verbinding te ervaren tijdens de grootste moslimbijeenkomst van Nederland. Geïnteresseerde redacties en journalisten kunnen zich aanmelden om de bijeenkomst bij te wonen. Op zaterdag 29 juni om 16:00 uur wordt een speciaal gastenprogramma georganiseerd met als sprekers o.a. de burgemeester van Nunspeet, Harry van Bommel (voormalig Tweede Kamerlid) en Jos van Aken (Arabist).