NUNSPEET - Op vrijdag 4 december zal in samenwerking met Het Noord Veluws Museum een prachtig overzichtswerk verschijnen van Jaap Hiddink (1910-2000), Veluws Vitalistisch Impressionist.


Schilder, politicus en zakenman Jaap Hiddink is in 2000 op 90-jarige leeftijd overleden. Het overlijden in 2000 wordt in het Noord Veluws Museum in Nunspeet herdacht met een omvangrijke overzichtstentoonstelling. Voor het eerst krijgt de bezoeker zicht op een groot gedeelte van het oeuvre van de Nunspeetse Schilder. Veel bruikleengevers hebben hun werken beschikbaar gesteld voor de expositie.

Van dit omvangrijke oeuvre is ook een groot gedeelte te zien in een prachtig gebonden boek met veel afbeeldingen in full color. Een boek vol landschappen, markten, portretten, schetsen en een prachtig kleurgebruik. Jaap Hiddink schilderde het liefst landschappen en stillevens en we zien dat terug in een levendige penseelvoering. Naast de schilderijen is er een biografische schets over het leven van Jaap Hiddink, maar ook zijn broer Anton Hiddink krijgt aandacht in het boek. Daarnaast zijn er in het boek prachtige verhalen over het leven van Jaap Hiddink te lezen. Het boek zal vanaf 5 december bij de boekhandel te koop zijn.

Het 1e exemplaar van het boek zal bij de opening van de expositie worden aangeboden aan de Burgemeester van Nunspeet dhr. Breunis van de Weerd. Expositie Jaap Hiddink “Thuis in Nunspeet” van 5 december t/m 28 maart

Jaap Hiddink Veluws Vitalistisch Impressionist 1910 - 2000
Auteur Adriana de Ridder
ISBN 978 90 81999008
Verschijning 4 december 2020
Omvang 124 pagina’s, form. 250 x 250 mm, full color geïllustreerd
Prijs € 29,95