BROEK OP LANGEDIJK - In de 1e Klasse A van het zaterdagvoetbal is BOL tegen de eerste thuisnederlaag van dit seizoen opgelopen. Tegen VV Nunspeet, dat vooraf pas drie punten wist te behalen, ging de ploeg van trainer Erwin Tump met 0-2 onderuit.

De Langedijkers verloren het duel in het eerste half uur. Na een kleine tien minuten spelen trok Rick Molenaar tegenstander Melle van der Woude opzichtig onderuit en scheidsrechter Van Hooff kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Dominique van de Grift bleef oog in oog met keeper Romain de Jong koelbloedig. Nog geen twintig minuten later viel de 0-2 uit een goede aanval. Na goed voorbereidend werk van Emiel Goud gaf Van der Woude voor op Maikel van de Wijk die de 0-2 liet aantekenen. Het matig gestarte BOL herstelde zich aan het eind van de eerste helft enigszins, maar de kansen die men kreeg waren niet besteed aan Martijn Ton en Timon Plak.

Na de rust werd de druk van BOL nog groter en het wachten was op een tegengoal, maar keeper Jardi Niebeek ontpopte zich tot de uitblinker bij de geel-blauwen uit Nunspeet. Zo wist hij op puike wijze te redden bij schoten van ondemeer Ruben Beentjes en Daniël Vos en ranselde hij zelfs in blessuretijd nog twee ballen uit zijn doel en hield zdodoende de nul.

BOL - VV Nunspeet 0-2 (0-2)
7. Dominique van de Grift (pen.) 0-1
30. Maikel van de Wijk 0-2

Foto's: DP Sportfotografie