ZWAAG - VV Nunspeet heeft de eerste horde op weg naar handhaving in de eerste klasse genomen. Op bezoek bij tweedeklasser Zwaluwen '30 uit Hoorn wonnen de geel-blauwen in de slotfase met 2-3.


Op het veld van Westfriezen in Zwaag, aangezien het Zwaluwen-veld vervangen wordt, bleek de "thuisploeg" in de eerste helft niet bij de les. Al na vier minuten ontsnapte Emiel Goud aan de verdediging en rondde af. Kort voor rust schoot Melle van der Woude de 0-2 tegen de touwen.

Na de rust kwam de thuisploeg ijzersterk terug. Jorg Ooievaar wist van afstand de aansluiting te maken en een kwartier voor tijd schoot Samet Cetin de bal stijf in de kruising. Daarna ging het alsnog mis bij Zwaluwen '30 waarbij eenr ode kaart voor Thom Nelen, na het neerhalen van een de doorgebroken Van der Woude het kantelpunt was. Met nog twee minuten op de klok ontdeed Van der Woude zich van Margaritha en plaatste de bal fraai achter keeper Droomers: 2-3. In de slotfase toonde scheidsrechter Punt ook nog eens rood aan ooievaar waardoor de thuisploeg het duel met negen man eindigde.

Door de winst mag VV Nunspeet het komende zaterdag op De Wiltsangh opnemen tegen Victoria uit Loosdrecht.