OLDEBROEK - De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Biddinghuizen tot een taakstraf van 150 uur en een rijontzegging van 9 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De man veroorzaakte onder invloed van alcohol een ongeluk op de A28 bij Oldebroek.


De man reed op 10 april 2022 in de vroege ochtend tegen een andere auto met daarin 2 inzittenden. Beide auto’s raakten van de weg. Beide inzittenden van de andere auto raakten gewond. 1 van de slachtoffers had blauwe plekken, het andere slachtoffer 3 gebroken ribben. De man verklaarde tegen de politie dat hij in slaap was gevallen in de auto.

Alcohol

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij met alcohol op is gaan rijden met zijn auto en een ongeluk veroorzaakte. De rechtbank houdt er rekening mee dat de man direct inzicht toonde in het kwalijke van zijn handelen. Hij zocht na het ongeluk contact met de slachtoffers. Ook houdt de rechtbank er rekening mee dat de man zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk in de gehandicaptenzorg.

Straf

De rechtbank legt - in tegenstelling van de eis van de officier van justitie - geen gevangenisstraf op, omdat de rechtbank op basis van het dossier niet bewezen acht dat de man met een hogere snelheid reed dan was toegestaan. Wel legt de rechtbank een taakstraf op van 150 uur en mag de man 1 maand geen motorvoertuig besturen. Als de man binnen 2 jaar nog een keer de fout in gaat, mag hij 8 maanden langer geen motorvoertuig besturen.