DOORNSPIJK - De rechtbank veroordeelt een 63-jarige man uit Polen tot 4 jaar celstraf omdat hij in juli 2020 op een bungalowpark in Doornspijk met een mes een huisgenoot in de buik heeft gestoken.


De reden voor het steekincident is niet duidelijk geworden. De man en het slachtoffer woonden met hun partners tijdelijk op het bungalowpark. Ze hebben allemaal de Poolse nationaliteit. De man was flink onder invloed van alcohol. Door de messteek raakte het slachtoffer ernstig gewond. Er waren 2 levensreddende operaties nodig.

Alternatief scenario
De man kwam met een alternatief scenario. De vriendin van het slachtoffer zou hem in een ruzie hebben gestoken. Voor dat scenario ziet de rechtbank in het dossier geen aanknopingspunten. Na het steekincident bekommerde de man zich niet om het slachtoffer. Hij was alleen maar bezig met het opruimen van sporen.

Zwaardere straf en smartengeld
De rechtbank legt een hogere straf op dan de officier van justitie heeft geëist. Het steken met een groot mes in de buik levert volgens de rechtbank een poging doodslag op, die zwaar bestraft moet worden. De rechtbank veroordeelt de man daarom tot een gevangenisstraf van 4 jaar.

Tot slot moet de man moet het slachtoffer 2 duizend euro smartengeld betalen.