ELSPEET - Gisteravond laat tijdens een surveillance van het Buurtpreventie Team Elspeet trokken drie personen de aandacht. In het gesprek wat volgde, gaven zij aan ontzettend bang te zijn. Zij waren na een ruzie weggevlucht uit de arbeiderswoning aan de Oude Hof. De coördinator van de woning kwam hen ophalen om ze weer terug te brengen. Men is op verzoek van deze mensen meegereden, omdat zij uitdrukkelijk om bescherming vroegen.


Bij de arbeiderswoning werd de sfeer zo grimmig dat er direct werd opgeschaald door het hele team en de politie. De drie personen heeft men ook meteen weer in veiligheid gebracht. Intussen werd er ook in de woning gevochten, waarbij vol op elkaar werd ingeslagen. Er was een indicatie dat er ook werd gestoken. Ook probeerden meerdere personen het huis te ontvluchten. Het team heeft de situatie buiten de woning, in afwachting van de politie, bevroren door de partijen uit elkaar te houden.

De politie, die met zes eenheden ter plaatse kwam, heeft de zaak verder afgehandeld, geen van de betrokken partijen wilden een verklaring afleggen. De drie eerder genoemde personen zijn in veiligheid en naar elders vertrokken.