APELDOORN - Als hoofd operatiën is Gert Veurink met terugwerkende kracht per 1 juli 2021 benoemd tot lid van de eenheidsleiding van de politie Oost-Nederland. Eerder was hij plaatsvervangend hoofdofficier van het parket in Noord-Nederland en op basis van een detachering in het kader van zijn ontwikkeltraject toegevoegd aan de eenheidsleiding.


Gert is getrouwd en heeft twee zoons. Naast zijn grote betrokkenheid bij en pleitbezorger voor dier & milieu, is hij in zijn vrije tijd tevens aanklager betaald voetbal bij de KNVB.

“Als politiechef van Oost-Nederland ervaar ik de komst en inbreng van Gert als zeer waardevol”, aldus Oscar Dros. “Hij komt van buiten de politie en dit samen met zijn juridische kennis en ervaring bij het OM, is een versterking van ons bestaande team. Daarbij waardeer ik vooral zijn kritische en scherpe kijk op zaken. Dat houdt ons allen scherp. Dit samen met zijn betrokkenheid bij collega’s, bij wat er speelt in de eenheid én de samenleving, waarbij milieu zijn bijzondere aandacht krijgt. Met zijn formele benoeming is ons team weer compleet nadat Pim Miltenburg onlangs afscheid nam vanwege zijn pensioen”.

Gert Veurink: “Ik heb altijd al de ambitie gehad om bij de politie te werken. En toen ik die kans kreeg, heb ik die met beide handen aangegrepen. Ik vind de brede taak van de politie prachtig en uitdagend. Bij alle grote maatschappelijke vraagstukken mag ik bezig zijn met de vraag hoe we kunnen zorgen voor de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde en het verlenen van hulp aan hen die dat behoeven. Ik heb de afgelopen tijd mogen ervaren hoe het is om dat elke dag met zoveel betrokken en gemotiveerde professionele collega’s te doen. De uitdagingen zijn zowel in de maatschappij als binnen de politie groot, maar het is een prachtige organisatie en mijn rol is een prachtige baan. Om een onderdeel van deze prachtige organisatie te mogen zijn, maakt dat ik mij vereerd, trots en bescheiden tegelijk voel. Ik ben een van de velen, maar samen kunnen we echt verschil maken. Daar ga ik de komende tijd hard aan werken.”

Henk Geveke, lid korpsleiding, feliciteert Gert en de eenheid Oost-Nederland van harte met deze benoeming: “Fijn dat we Gert nu ook officieel welkom mogen heten bij de politie, waar hij de afgelopen tijd zijn meerwaarde al ruimschoots heeft laten zien. Namens de hele korpsleiding wens ik hem veel succes.”

De Eenheidsleiding van de politie Oost-Nederland bestaat uit Oscar Dros (politiechef), Gert Veurink (hoofd operatiën), Michel de Roos (hoofd operatiën) en Jolanda Aalbers (hoofd bedrijfsvoering)