ELBURG - Tijdens de jaarwisseling is de vesting Elburg opgeschrikt door een felle uitslaande brand in een pand aan de Beekstraat. Helaas is dit pand in korte tijd door het hevige vuur verwoest. De brandweer was snel ter plekke en daardoor is het gelukt om de aangrenzende gebouwen te behouden.

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal: “We leven intens mee met de bewoonster van het door brand getroffen pand. Ook leven we mee met de eigenaren/bewoners van de aangrenzende gebouwen, die door de brand en de waterschade zijn beschadigd. Helaas is voor hen het nieuwe jaar op een wel heel droevige manier gestart. Ik prijs de brandweer, die door kordaat optreden erger heeft weten te voorkomen. Onze aandacht gaat nu uit naar het bieden van steun en hulp aan de getroffenen.”

Rond 3:17 heeft de VNOG aangeven dat de brand onder controle was. Er is één persoon door het aanwezige ambulancepersoneel behandeld voor het inademen van rook. Een brandweerman is behandeld voor een diepe snee aan zijn hand. Daarmee lijkt de brand zich te beperken tot (aanzienlijke) materiële schade. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan zal moeten blijken uit het onderzoek.