ELSPEET - De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Elspeet voor het plegen van ontucht met een 12-jarig meisje en het verwerven en bezitten van kinderporno. De man krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk.


De man dwong een 12-jarig meisje ontuchtige handelingen met haarzelf te verrichten. De man dreigde om naaktbeelden van haar te verspreiden als ze dat niet deed. Het meisje moest de handelingen filmen en de video's naar hem sturen, hetgeen zij heeft gedaan. Zowel tijdens het politieverhoor als tijdens de rechtszaak bekende de man zich hieraan schuldig te hebben gemaakt.

Ernstige feiten

De advocaat van de man pleitte voor een geheel voorwaardelijk gevangenisstraf, met daarbij eventueel een taakstraf. De rechtbank gaat daar niet in mee. Ze vindt deze zaak zeer ernstig. De man is volwassen en benaderde een jong meisje via social media. Ook toen het meisje aangaf pas 12 jaar oud te zijn, stopte de man niet. Daarnaast hebben de gebeurtenissen ernstige gevolgen voor het slachtoffer gehad, zoals ook duidelijk werd in de slachtofferverklaring die op zitting werd voorgelezen.

Straf

De rechtbank legt een celstraf van 12 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk op. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich verplicht laten behandelen.