NUNSPEET - Een 48-jarige man uit Nunspeet die op zondag 24 januari betrokken was bij de rellen in Eindhoven is door de rechtbank veroordeeld voor vijf maanden gevangenisstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De man gooide een fiets voor een waterkanon. Nadat de man nadrukkelijk in beeld was op televisie meldde hij zich een paar dagen later op het bureau in Eindhoven.


De politierechter veroordeelde de 48-jarige man uit Nunspeet tot een gevangenisstraf van 5 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Hij gooide een fiets onder het wiel van een waterkanon van de politie, waardoor de band lek raakte en het voertuig niet meer kon worden ingezet. Daarnaast had de verdachte stenen in handen en schreeuwde hij richting agenten.

Met de sabotage van het waterkanon heeft de verdachte de handhaving van de openbare orde ernstig verstoord. De politie moest vervolgens namelijk overgaan op andere middelen, zoals de inzet van traangas. Dit rekent de rechtbank de man zwaar aan. Hij moet ook de schade van ruim 2.500 euro aan het waterkanon vergoeden.