HIERDEN - Vandaag zetten we de foto van de laatste verdachte van de boerenprotesten in Hierden online. Op 1 juli werden er onherkenbare beelden van elf verdachten gepubliceerd, inmiddels hebben tien van hen contact gezocht met de politie. De elfde verdachte heeft zich echter nog niet bij de politie gemeld. Daarom tonen we zijn foto nu herkenbaar. Weet u wie dit is? Laat het ons weten via het tipformulier of neem contact op via 0900-8844. De oproep aan de verdachte blijft staan: Herken je jezelf? Meld je aan het bureau of neem telefonisch contact met ons op.


De acties die dinsdag 28 juni plaatsvonden bij de woning van Minister voor Natuur en Stikstof liepen volledig uit de hand. Er was veel agressie en geweld en ook politiemensen voelden zich niet veilig. Het rechercheteam heeft al veel beelden ontvangen en uit de eerste analyse kwamen elf mannen naar voren.

Beelden semi-openbaar

De Politie en het Openbaar Ministerie nemen deze zaak hoog op vanwege de maatschappelijke onrust en de dreiging die uitging van de acties in Hierden. Om die reden werden de eerste op beelden op 1 juli semi-openbaar gemaakt. Het volledig openbaar maken van beelden waarop strafbare feiten te zien zijn, is gebonden aan strenge regelgeving. Immers, voor heel Nederland (en daarbuiten) is te zien dat degene op de beelden betrokken is bij het plegen van strafbare feiten. Om die reden wordt per zaak gekeken of en wanneer beelden openbaar gemaakt mogen worden, ter bescherming van de rechten van de verdachte.

Blijf beelden sturen

De foto’s komen uit een eerste analyse van de beelden. Meer beelden worden op dit moment onderzocht en dus is niet uitgesloten dat er meer verdachten zullen volgen. Iedereen die over beelden van de protesten en/of vernielingen beschikt vragen we om hun beelden met ons te delen. Beelden delen en informatie doorgeven kan via onderstaand tipformulier, geef daarbij duidelijk aan op welke plaats uw informatie betrekking heeft.