WEZEP - De rechtbank veroordeelt 4 mannen voor verschillende geweldsdelicten in Wezep. Bij een vechtpartij liepen 5 personen ernstige steekwonden op. Na een grootschalig onderzoek zijn 4 mannen voor de rechter verschenen. Een 37-jarige man uit Hattem, een 37-jarige man uit Hoogeveen en 2 mannen van 22 en 24 jaar uit Wezep krijgen alle 4 een (deels) voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf.


Op 5 september 2020 vinden een aantal opstootjes plaats in een café in Wezep. De man uit Hattem is in het café aanwezig en betrokken bij deze opstootjes. De 3 andere mannen worden gebeld door een andere bezoeker van het café en rijden met hoge snelheid naar het café. Zij weten dan niets van de opstootjes. Het drietal stapt uit de auto en loopt zonder aarzeling af op een groep personen die op het terras voor het café stond. 2 van de 3 hadden wapens bij zich. Vervolgens slaat de vlam in de pan en ontstaat een grootschalige vechtpartij met uiteindelijk 5 slachtoffers tot gevolg.Veroordeling poging zware mishandeling

De rechtbank veroordeelt de 37-jarige mannen uit Hoogeveen en Hattem voor poging tot zware mishandeling. Vast is komen te staan dat zij 1 van de slachtoffers met een mes staken. De man uit Hoogeveen wordt daarnaast veroordeeld voor openlijke geweldpleging. Deze man moet aan het slachtoffer van de poging zware mishandeling een schadevergoeding van ruim 1.500 euro betalen.


De man uit Hattem wordt ook veroordeeld voor de mishandeling van 3 agenten. Hij mishandelde de agenten bij zijn aanhouding en in het arrestantencomplex. Deze man moet aan de 3 agenten een schadevergoeding van in totaal ruim 1.500 euro betalen.

Deels voorwaardelijke gevangenisstraf

De rechtbank veroordeelt de man uit Hattem tot een gevangenisstraf van 270 dagen, waarvan 83 dagen voorwaardelijk. De rechtbank veroordeelt de man uit Hogeveen tot een celstraf van 180 dagen, waarvan 73 dagen voorwaardelijk. Daarbij moeten zij allebei de maximale taakstraf van 240 uur uitvoeren. Aan het voorwaardelijke deel van de straf zit voor beide mannen een proeftijd van 2 jaar.

Veroordeling openlijke geweldpleging

De 2 mannen uit Wezep worden veroordeeld voor openlijke geweldpleging. De rechtbank legt de 24-jarige man een taakstraf van 100 uur op en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand. De 22-jarige man krijgt een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Hij krijgt een hogere straf, omdat hij een wapen meenam naar de vechtpartij. Ook voor deze mannen bedraagt de proeftijd 2 jaar.