LEUSDEN - Het middenmoot duel tussen Roda '46 en VV Nunspeet heeft een overwinning opgeleverd voor de thuisploeg. In Leusden gingen de geelblauwen van trainer Lucas Hoekman met 3-1 onderuit.

In de eerste helft leek het duel redelijk in evenwicht tot Roda '46 in de slotfase tweemaal toesloeg, beide keren vanaf de linkerkant. In de 45e minuut was het Gijsbertsen die keeper Niebeek te slim af was, die zich vervolgens in blessuretijd nogmaals liet passeren door Wallet.

Teneergeslagen door die achterstand lukte het Nunspeet na de rust niet meer om een vuist te maken. Tien minuten voor tijd werd het duel dan ook beslist door Koning al wist Ruben Kuipers in de slotfase nog wel een eretreffer te maken.

VV Nunspeet, dat nu negende staat in 1A speelt komende zaterdag thuis tegen middenmoter FC De Bilt (14.45 uur).