NUNSPEET - Op maandag 7 december, de Nationale Dag van de Vrijwilliger, heeft wethouder Pieter Teeninga twee attenties uitgereikt aan een tweetal vrijwilligers uit onze gemeente.


Normaal gesproken wordt op of rond deze datum een activiteit georganiseerd voor vrijwilligers door het Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet (SVN) als blijk van waardering. Helaas kon dat vanwege de coronamaatregelen dit jaar niet doorgaan.

Dit jaar werd gekozen voor een andere manier van bedanken. Via de website van het Servicepunt Vrijwilligers konden vrijwilligers zich aanmelden om een attentie te ontvangen namens de gemeente Nunspeet. Twee van de vrijwilligers, Aletta Evertse en Deniz Meseli, ontvingen de attenties uit handen van de nieuwe wethouder. Aletta Evertse doet al jaren vrijwilligerswerk. Ze is taalmaatje, zit in de redactie van De Mothoek (verenigingsblad Heemkundige Vereniging Nuwenspete), helpt in de Ittmannshof en werkt mee aan het radioprogramma Senioren bij de Tijd, dat op RTV Nunspeet wordt uitgezonden. Deniz Meseli is sinds hij enkele jaren geleden in Nunspeet is komen wonen erg actief als vrijwilliger. Hij verricht vrijwilligerswerk bij Stichting Present, WOC De Veluwse Heuvel en WOC Binnenhof.

De wethouder besteedde ook aandacht aan het Nationaal Jaar Vrijwillige inzet dat in 2021 plaatsvindt. De Nederlandse Vereniging Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) heeft hiertoe het initiatief genomen. Als slogan is gekozen voor Mensen maken Nederland. Een jaar lang wordt er extra aandacht besteed aan de vrijwillige inzet voor een ander. Doel is om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen.