NUNSPEET - Het aankomende jaar ondersteunt centrummanager Eduard Plate de ondernemersvereniging Nunspeet Onderneemt Samen (NOS) en de gemeente om Nunspeet een aantrekkelijk en duurzaam economisch sterk centrum te laten blijven voor inwoners en (regionale) bezoekers.


De gemeente heeft samen met de ondernemersvereniging een provinciale subsidie aangevraagd en ontvangen voor het versterken van centrummanagement en modern ondernemerschap. Dit om de negatieve economische gevolgen van corona krachtig om te buigen naar nieuwe kansen.

De centrummanager gaat aan de slag met het opzetten van een professionele ondernemersorganisatie met een sterke onderlinge verbondenheid en samenwerking met eigenaren en gemeente. Dit moet leiden tot nieuwe initiatieven, de profilering en marketing van het centrum en hoe deze in de praktijk te vertalen in activiteiten, inrichting, marketing- en promotiestrategie en het ontwikkelen van online verkoop en logistiek (mogelijkheid tot o.a. een digitale winkelstraat, bezorgconcept en lokale cadeaubon).
Eduard Plate heeft jarenlange ervaring als centrummanager en in het werken met bestuurders, retail, doelgroep, segmentatie en beleid. De uitvoering vindt plaats tussen maart 2022 en maart 2023.