NUNSPEET - Céline Blom is maandag door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Nunspeet. Zij volgt de heer Breunis van de Weerd op.


Céline Blom (50 jaar, Apeldoorn) was tot mei directeur-bestuurder van een samenwerkingsverband met 24 schoolbesturen en 6 gemeenten. Ook is zij sinds 2015 Statenlid en fractievoorzitter voor D66 in Gelderland en sinds 2019 vice-voorzitter van Provinciale Staten.

De heer Breunis van de Weerd was burgemeester van de gemeente Nunspeet vanaf mei 2016 en heeft laten weten geen tweede termijn te ambiëren. De heer Van de Weerd is daarom per 27 mei 2022 gestopt als burgemeester. John Berends heeft in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Nunspeet besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen per 13 juni 2022. Deze waarneming loopt tot de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester, naar verwachting in juni 2023.

Zowel de gemeente Nunspeet als de commissaris van de Koning zien Céline Blom als de juiste kandidaat voor de gemeente. Mevrouw Blom heeft een achtergrond in het onderwijs en ruime ervaring in politiek bestuurlijke en toezichthoudende functies. Ze is opgegroeid in Barneveld, heeft een groot netwerk in Gelderland, is verbindend en brengt een frisse blik met zich mee. De gemeente Nunspeet vraagt een waarnemend burgemeester die ook de regionale samenwerking verder gestalte en inhoud kan gaan geven. Gezien haar ervaring en persoonlijke kwaliteiten zien wij in mevrouw Blom de juiste match voor de gemeente Nunspeet.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.