NUNSPEET - Sinds 2019 is het Marktplein steeds levendiger en sfeervoller ingericht zonder evenementen als De Nunspeetse Keiler en de weekmarkt te hinderen. Het plein is opnieuw ingericht met 'bedriegertjes' (spontaan spuitende fonteinen), speelse bestrating, een streetart tekening, het Twisterspel, Checkers (soort damspel) en meer vrije zitgelegenheid met twee grote boombanken.


Ook heeft de gemeente geïnvesteerd in de aanlichting van het gemeentehuis en speelse verlichting in de fonteinen. Inmiddels zijn ook de zogenaamde GOBO-lichtprojecties op het plein gereed. Vanuit twee hoge masten worden vier beelden geprojecteerd op het Marktplein. Dit kunnen allerlei beelden zijn en deze worden enkele keren per jaar aangepast aan het seizoen. Het thema is gebaseerd op het toeristische marketingconcept 'Nunspeet Vier Seizoenen uit de Kunst' en omvat beelden die passen bij het moois dat de gemeente Nunspeet haar inwoners en gasten biedt.

En er is meer moois in het centrum. De jaarlijks terugkerende verlichte herten staan weer te stralen op het Marktplein en de vertrouwde lichtversiering boven de straten hangt. Daarnaast heeft de Ondernemersvereniging samen met Nunspeet uit de Kunst geïnvesteerd in de prachtige verlichting in het centrum. Op de Stationslaan, Hoek Harderwijkerweg/Brinkersweg, Laan en Dorpsstraat zijn een aantal prominente bomen verlicht met duizenden lampjes. Verder hebben vele winkeliers hun etalages mooi ingericht om u te inspireren hen straks weer te bezoeken. Een prachtig gezicht!

Ook op andere plekken in onze gemeente is in deze donkere dagen extra mooie sfeerverlichting zichtbaar. Kijk eens op de website: nunspeetuitdekunst.nl/winterlicht. Hier vindt u de locaties, zodat iedereen zelf een wandeling of fietstocht uit kan stippelen! Een veilig en gezond uitstapje in deze tijd. Dus gaat u er alleen, met zijn tweeën, of met uw gezin op uit? Geniet van uw lichtjeswandeling!