NUNSPEET - Op 4 mei staan we stil bij de offers die gebracht zijn voor onze vrijheid. Dat doen we dit jaar ook, maar op dezelfde sobere wijze als vorig jaar.


De gebruikelijke publieke 4 mei-herdenkingen in alle kernen met kransleggingen en toespraken komen ook dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen te vervallen.

Namens het gemeentebestuur zullen burgemeester Van de Weerd en wethouder Storteboom (voorzitter van de werkgroep Nunspeet Herdenkt) samen een krans leggen bij het monument op de begraafplaats aan de Eperweg. Hier zal geen publiek bij zijn. De kranslegging zal worden uitgezonden op RTV Nunspeet op maandag 4 mei om 19.15 uur, met aansluitend een toespraak van de burgemeester. Daarna is voor iedereen de Nationale herdenking op de Dam te volgen.

4 mei vlag gehele dag halfstok
Normaal gesproken hangen we op 4 mei om 18.00 uur de vlag halfstok. Vanwege de coronacrisis vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei om ook dit jaar op 4 mei de vlag de gehele dag halfstok te hangen. Op bevrijdingsdag 5 mei zal volgens het normale vlaggenprotocol gevlagd worden.