NUNSPEET - Onlangs keurde de Nunspeetse gemeenteraad de startnotitie ‘Inclusie Agenda’ goed: werken aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen kan meedoen en niemand wordt gediscrimineerd of uitgesloten. De gemeente is nu op zoek naar – in eerste instantie – mensen die een fysieke, mentale, zintuigelijke of intellectuele beperking hebben, ouderen en de LHBTIQ+ gemeenschap om een drietal klankbordgroepen te vormen. Iedereen die zich aangesproken voelt en bereid is hier aan mee te werken, kan zich aanmelden via nunspeet.nl/iedereenteltmee.


Jelte Boersma uit Nunspeet is 25 en is doof: “Tegenwoordig worden overal filmpjes van gemaakt. Beeld en geluid vertellen meer dan een geschreven bericht. Voor de meesten klopt dit, maar niet voor mij. Tenzij het ondertiteld is. Dan kan ik het meelezen.” Dit is maar een voorbeeld. Zo zijn er nog veel meer mensen die niet optimaal mee kunnen doen aan onze samenleving. Soms vanwege praktische drempels, soms door vooroordelen of discriminatie.

Bijeenkomsten
De eerste bijeenkomsten staan gepland op donderdag 11 maart (ouderen), dinsdag 16 maart (LHBTIQ+ gemeenschap) en donderdag 18 maart (mensen met en beperking) tussen 15.00 en 17.00 uur. Iedereen die ideeën heeft over hoe we dit met elkaar in onze gemeente kunnen verbeteren en actief wil bijdragen, kan zich aanmelden via het algemene nummer (0341) 25 99 11 of via de pagina nunspeet.nl/iedereenteltmee. Via deze pagina kunnen ook digitaal ideeën worden ingestuurd.

Zodra alle wensen en ideeën zijn opgehaald, wordt de verbinding gezocht met bijvoorbeeld scholen, ondernemers, kerken c.q. gebedshuizen, lokale maatschappelijke organisaties en verenigingen. Op basis hiervan worden actiepunten geformuleerd die onderdeel zijn van de ‘lokale Inclusie Agenda’.

De gemeente wil uiteindelijk in gesprek met iedereen die drempels ervaart. Daarom worden naar verloop van tijd steeds meer groepen actief betrokken.