NUNSPEET - Maandag 5 september 2022 was Nunspeet gastgemeente van de Dag van de Gelderse gemeenten.

Burgemeesters, wethouders en raadsleden uit de provincie Gelderland bezochten deze dag die werd geopend door burgemeester Blom en commissaris van de Koning John Berends.

Het ochtendprogramma in Veluvine stond in het teken van de Algemene Ledenvergadering van Vereniging van Nederlandse Gemeenten Gelderland en van een boeiend themagedeelte met gastspreker Dr. Koen Vossen. Hij sprak over de ontwikkelingen rondom de gemeenteraadsverkiezingen. In de middag verzorgde de gemeente een excursieaanbod per fiets:

De Nunspeet-noordroute ‘Innovatie lokaal toegepast’. Hierbij werden bedrijfsbezoeken gebracht aan Stella Fietsen en Hellebrekers Technieken BV. De route ging o.a. langs de bouwplaats van het nieuwe sportcomplex De Wiltsangh en over de nieuwe Rondweg.

De Nunspeet-westroute‘Maatschappelijk thuisgevoel’. Hierbij werden bedrijfsbezoeken gebracht aan de Inclusief Groep en B&C International. De route ging o.a. langs woonwijk Molenbeek, het buitengebied, molen De Duif en (project) Stationsomgeving.

Burgemeester Blom kijkt enthousiast terug op deze geslaagde dag: “Ik vond het eervol om de aftrap te mogen doen en mijn eerste positieve indrukken van de gemeente Nunspeet te delen.”

In eerste instantie zou deze dag op 6 september 2021 worden gehouden in Nunspeet, maar dit kon vanwege de coronabeperkingen niet doorgaan.