NUNSPEET - Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 november a.s. zal vanwege werkzaamheden het kruispunt Harderwijkerweg/Stationslaan in Nunspeet voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer worden afgesloten.

In deze week wordt dit kruispunt heringericht. Met de aanpassingen krijgt het kruispunt meer uitstraling en ruimtelijke kwaliteit en wordt het verkeersveiliger. Voor fietsers en voetgangers blijft er tijdens de werkzaamheden wel een doorgang.

Deze aanpassing vloeit voort uit de Centrum- en detailhandelsvisie waarin is benoemd dat de beide ‘koppen’ van de Dorpsstraat wat meer aantrekkelijk, voetgangersvriendelijk en uitnodigend mogen zijn, zonder grote ingrepen te doen in de verkeersstructuur. Deze kruisingen zijn de belangrijkste entrees naar het kern-centrumgebied van Nunspeet en maken deel uit van de Z-structuur, het kernwinkelgebied. Veel bezoekers, zowel per auto, fiets als lopend arriveren hier of passeren het gebied om er hun inkopen te doen of verder te gaan richting de Dorpsstraat en Marktplein. In het afgelopen voorjaar is de ‘kop’ aan de andere kant van de Dorpsstraat (Eperweg/Laan) al verbeterd.

Op vrijdag 11 november om 16.00 uur zal de kruising weer opengesteld worden voor het doorgaande verkeer.