NUNSPEET - Staatsbosbeheer is bezig met herstel rond de Zandenbosvennen. Er is een klankbordgroep opgesteld met bewoners die verschillende gebruikersgroepen uit Nunspeet vertegenwoordigen


Tot voor kort maakten wij afwegingen met specialisten van met name provincie en Staatsbosbeheer op basis van veel onderzoeken en vanuit zorg voor ons gebied. Nu zijn we ook in gesprek met de omgeving. Er is een klankbordgroep opgesteld met bewoners die verschillende gebruikersgroepen uit Nunspeet vertegenwoordigen. Zo zijn er leden met een ecologische of cultuurhistorische achtergrond, maar ook hondenbezitters, fotografen, fietsers en wandelaars hebben zich aangesloten bij de klankbordgroep. Deze klankbordgroep is opgericht om mee te denken over hoe en welke maatregelen getroffen kunnen worden om de vennen te herstellen en in stand te houden.

Benieuwd naar het proces dat wij gezamenlijk doorlopen? Wij houden u op de hoogte via de boswachtersblog. Meld u aan via https://tinyurl.com/klankbordgroep of kijk voor informatie op https://staatsbosbeheer.nl/natuurherstelveluwsevennen. Ook wordt later dit jaar weer een publieksexcursie georganiseerd om geïnteresseerden mee te nemen in de uitkomst van de klankbordgroep. Meer informatie hierover wordt gedeeld via de boswachtersblog.