NUNSPEET - Dit jaar worden door de gemeente Nunspeet circa 80 bladkorven geplaatst in de diverse wijken en kernen.

De locaties van deze bladkorven zijn vorig jaar vastgesteld op basis van onder andere vullingsgraad, vervuiling van blad op de rijbanen, trottoirs en in de gemeentelijke plantsoenen. Daarnaast is gekeken naar de beschikbare opstelruimte voor deze bladkorven op gazons en wegbermen en het gemakkelijk kunnen leegmaken met vrachtwagens en machines in de praktijk. Vervolgens zijn deze bladkorflocaties op kaarten gezet. Nieuwe verzoeken honoreren is helaas niet mogelijk.

Deze bladkorflocaties zijn vanaf woensdag 23 september 2020 op de pagina blad inzamelen te vinden. De bladkorven worden in week 41 geplaatst in de diverse straten en in week 50 weer verwijderd. De locaties worden niet meer gewijzigd. Aan het eind van het bladseizoen vindt weer een evaluatie plaats van de locaties.

Blad in de openbare ruimte blazen

Vanaf ongeveer week 47 worden straten en pleinen definitief bladvrij gemaakt met het werkmaterieel. Daarna is het niet meer de bedoeling om bladeren uit particuliere tuinen of erven weer richting de openbare ruimte te blazen.

Gebruik van de bladkorven:

  • De bladkorven zijn alleen bestemd voor bladeren
  • Takken of andere vormen van (tuin)afval en worden niet geaccepteerd
  • Bij misbruik wordt de bladkorf verwijderd/niet teruggeplaatst in de straat

Voor eventuele informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het Klantcontactcentrum (0341) 25 99 11.