NUNSPEET - Vanwege het 50-jarig bestaan van de gemeente Nunspeet heeft de gemeente in samenwerking met Maxipromo sportswear dit jaar unieke hardloop- en fietskleding uitgebracht. Van elk besteld item, gaat een deel naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen die opgroeien in een gezin met geldzorgen. Dankzij een flink aantal bestellingen en een bijdrage van Maxipromo komt het totaalbedrag uit op € 750,-.


Vandaag reikten wethouder (o.m. sport) Mark Van de Bunte en Xander van Espelo van Maxipromo een cheque uit aan Aukje Sinte Maartensdijk, bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Ook werd een setje hardloopkleding overhandigd aan burgemeester Blom.

Wethouder Mark van de Bunte: “Sport en cultuur is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. In onze gemeente moet dit dan ook voor iedereen mogelijk zijn. Nu de (energie)prijzen stijgen, komt voor sommige gezinnen de contributie voor club of vereniging in het geding. Hoe fijn is het dan dat zij een beroep kunnen doen op het Jeugdfonds Sport en Cultuur en zo kunnen (blijven) sporten, muziek maken, etc. De keuze voor dit goede doel was dan ook snel gemaakt.”

De kleding is gebaseerd op het logo Nunspeet 50 jaar. De kleuren staan voor het gele stuifzand en de bouwgrond in de gemeente. De herten duiden op de vele bossen. De punten (zwart-wit) zijn de punten van een eg) die symbool staan voor de landbouw. Hetzelfde patroon komt ook voor in het tweede wapen van Ermelo, de gemeente waarvan Nunspeet vijftig jaar geleden is afgescheiden.