NUNSPEET - De nieuwe Da Costa school Elspeet is klaar. Aannemer Van der Leij Bouwbedrijven heeft de school opgeleverd en de sleutel overhandigd aan wethouder Leen van der Maas.

Op zijn beurt gaf de wethouder de sleutel direct door aan schooldirecteur Albert Magré.

De bouw van de nieuwe school komt voort uit het Strategisch Huisvestingsplan, dat door de gemeenteraad in 2017 vastgesteld. Naast twee verbouwingen (Beatrix school en Boaz Jachin school) is dit de eerste nieuwbouw uit het plan. De gemeente Nunspeet was opdrachtgever voor de nieuwbouw, het juridische eigendom wordt met de oplevering overgedragen aan de school.

Naast de basisschool is ook een moderne gymzaal gebouwd als vervanging van de oude gymzaal. Deze wordt tijdens dag uren gebruikt door alle drie basisscholen in Elspeet.

Verantwoordelijk wethouder Leen van der Maas is trots op het resultaat: “Door deze nieuwe school krijgt de Da Costa school in Elspeet een moderne school, gebouwd conform de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid, klimaatbestendigheid en een uitstekende binnenkwaliteit. Het groen is aangepast en er is een speciale ‘Kiss and Ridestrook’, waardoor kinderen veilig naar de school kunnen worden gebracht”.

De nieuwe school zal na de herfstvakantie in gebruik worden genomen, de officiële opening is begin januari gepland. Schooldirecteur Albert Magré is in zijn nopjes met het nieuwe en moderne schoolgebouw; “Het biedt ons team van leerkrachten optimale mogelijkheden om vanuit onze visie het lokale onderwijs gestalte te geven”.

Op de foto hieronder: vlnr dhr. Van der Leij (aannemer), wethouder Leen van der Maas, schooldirecteur Albert Magré en de directeur van sportbedrijf Nunspeet, Titus Mennen.