NUNSPEET - In 2020 zijn door de kerngroep zeven plannen positief beoordeeld voor een bijdrage uit het Sport- en Preventieakkoord ‘Nunspeet Sportief en Gezond’. Het akkoord bestaat uit concrete ideeën van en voor inwoners die bijdragen aan een sportiever en gezonder leven in de gemeente Nunspeet.


De zeven positieve plannen zijn: Powerwalking, Welzijn op Recept, Doorverwijzing Zuigelingen, Aanleg Hockeypanna-Sportveld, Wandelweken, Beweeg Plezier en Plaatsen Tillift in zwembad De Brake. De aanvragers gaan komende maanden verder aan de slag met de uitwerking en noodzakelijke vervolgprocedures van de plannen.

De uitvoering van het lokale Sport- en Preventieakkoord ‘Nunspeet Sportief en Gezond’ is in juli feestelijke afgetrapt bij de Mixed Hockey Club Nunspeet. Het akkoord richt zich op zes thema’s: Gezonde en actieve leefstijl, Fit en vitaal ouder worden, Jeugd vaardig in beweging, Meedoen in sport en samenleving, Toekomstbestendige sportaanbieders en Sportief gebruik van de openbare ruimte. Alle plannen leveren een bijdrage aan een sportiever en gezonder leven in de gemeente Nunspeet. Powerwalking is dit najaar succesvol van start gegaan. Onder leiding van leefstijlcoach Ellen Drost zijn er verschillende groepen enthousiaste powerwalkers wekelijks actief.

Ook in 2021 is er weer budget om ideeën uit het akkoord te verwezenlijken. Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe ideeën die bij de thema´s passen. Heeft u ook een goed idee? Kom in beweging en dien uw plan in. Meer informatie: www.nunspeet.nl/sportiefengezond