NUNSPEET - De oude welkomstborden bij de gemeentegrenzen en entree van Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten zijn vervangen. Vanmiddag zijn deze nieuwe borden officieel onthuld door wethouder Van de Bunte in Vierhouten samen met Routebureau Veluwe, Noord-Veluws Museum Nunspeet, VVV Nunspeet uit de Kunst en Veluweop1.


Om de herkenbaarheid van de Veluwe te vergroten, is de afgelopen jaren gewerkt aan een ‘Veluwestijl’. Deze stijl zorgt ervoor dat alle uitingen op elkaar aansluiten. Zo komt de gast, of dit nou een ruiter, fietser, of automobilist is, overal eenzelfde herkenbare stijl tegen. De nieuwe welkomstborden moeten daarnaast een einde maken aan de verscheidenheid van bebording die op de Veluwe is ontstaan.

Het mooie aan deze borden is dat het mogelijk is om een eigen invulling te geven waarmee je de identiteit en karakter van de gemeente kan laten zien. Op de borden is een deel te zien van wat de gemeente Nunspeet te bieden heeft voor inwoner en gast door middel van de omgeving: bos, hei, zand, randmeren, kunst, cultuur en dorpen. Foto’s uit de omgeving, passend bij de beleving van dat gebied. Daarnaast is een deel van de collectie van het Noord Veluws Museum terug te zien op deze welkomstborden.

Kunst in de openbare ruimte wordt meer zichtbaar en sluit aan bij de visie: “Nunspeet vier seizoenen uit de Kunst!”.