NUNSPEET - Op 21 juni 2023 is het NK Tijdrijden in Elspeet en Vierhouten. Er is een voorlopig parcours vastgesteld.


Het parcours van het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden op 21 juni 2023 krijgt steeds meer vorm. De gemeente Nunspeet heeft in samenspraak met organisator JansenEvent-Sportmanagement en de Koninklijke Nederlandse WielerUnie (KNWU) voor een parcours in en rond Elspeet en Vierhouten gekozen. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart, de vergunningen aangevraagd en de verkeersplannen voor de route en omleidingen opgesteld.

Parcours

Er is een voorlopig parcours getekend van 20 kilometer met een start en finish in het centrum van Elspeet. De vrouwen en mannen (beloften/elite) leggen het parcours twee keer af; een totale afstand van veertig kilometer. De nieuwelingen en junioren hebben een aangepast parcours met de start in Vierhouten en finish in Elspeet. Voor de overige categorieën is de start en finish in het centrum van Elspeet.

Wegafzettingen

Op de dag van het kampioenschap worden enkele wegen afgezet en is er enige overlast voor omwonenden en bedrijven. Doorgaand verkeer is niet overal mogelijk, maar er komen goede en voldoende omleidingen en voldoende bewaakte oversteken op het parcours. Het evenement duurt van 08.30 tot 20.00 uur.

Informatieavonden

De komende maanden wordt meer bekend over de definitieve invulling van het parcours en programma. De gemeente organiseert samen met JansenEvent-Sportmanagement twee informatieavonden. Deze informatieavonden zijn op 7 februari in het Dorpshuis in Vierhouten en op 8 februari in het Kulturhus in Elspeet. Er is inloop vanaf 19.45 uur. Om 20.00 uur worden het programma en de bijzonderheden toegelicht. Vervolgens kunnen belangstellenden in gesprek met de gemeente en de organisatie als er vragen zijn. Inwoners en ondernemers zijn van harte uitgenodigd om deze avond aanwezig te zijn.

Wethouder Mark van de Bunte is erg blij en trots dat de KNWU dit evenement aan de gemeente Nunspeet heeft toegewezen. Het is de belangrijkste tijdrit van het jaar. Winnaars van eerdere edities zijn o.a. Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Jos van Emden, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten.

Meer informatie op www.nunspeet.nl/nktijdrijden