NUNSPEET - De gemeente Nunspeet organiseert in samenwerking met vrijwel alle scholen in Nunspeet en Elspeet binnen de gemeente het Praktisch Verkeersexamen.


Op dinsdag 15 juni a.s. is het Praktisch Verkeersexamen in Nunspeet met de start en finish op de Markt in Nunspeet. Ruim 200 leerlingen van 8 basis-scholen doen mee. Een dag later is het de beurt aan Elspeet. Hier doen drie basisscholen mee met ruim 170 leerlingen. De start en finish is bij de Hervormde Kerk aan de Nunspeterweg 3. Op beide dagen geeft wethouder Mark van de Bunte het startschot om 8.30 uur.

Het doel van het examen (zowel theorie als praktijk) is dat kinderen zich op straat goed kunnen redden. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel jonge verkeersslachtoffers. Kinderen die verkeersexamen doen, creëren een grote bewustzijn voor het verkeer.

De routes van het praktisch verkeersexamen zijn zorgvuldig uitgezet over ongeveer 5 km en komen over-een met dagelijkse werkelijkheid. Tijdens deze route wordt door diverse controleposten gelet op onder andere voorrang geven, richting aangeven, goed uitkijken en veilig rijden.