NUNSPEET - Vanaf 22 juli 2020 (m.u.v. weekenden) reinigt en inspecteert REMONDIS Dusseldorp Rioolservice B.V. in opdracht van de gemeente Nunspeet het gemeentelijke rioolstelsel in de wijk Nunspeet-Oost.


Dit vindt zo veel mogelijk tussen 07.30 uur en 17.00 uur plaats. De rioolinspectie wordt uitgevoerd in het kader van een periodiek onderzoek naar de kwaliteit van de riolering. De rioolreiniging heeft als doel verstoppingen in het stelsel te voorkomen.

Hoe gaat het reinigen en inspecteren van riolering in zijn werk?

Om een goed beeld te krijgen van de toestand van de riolering worden de rioolbuizen eerst gereinigd door middel van een speciaal rioolreinigingsvoertuig. Daarna wordt de riolering geïnspecteerd. Dit gebeurt met een zelfrijdende robotcamera die filmopnames van de binnenkant van de rioolbuis maakt.

Mogelijke hinder

Tijdens het reinigen van de riolering kan overlast ontstaan. Er is een kleine kans dat door de luchtdruk water opspat of stank ontstaat vanuit uw toiletpot, schrobputjes, spoelbakken en andere afvoeren. Dit komt doordat het water uit het waterslot is gezogen, waardoor de stankafsluiter niet meer werkt. Door het toilet en de afvoeren met water door te spoelen, is dit probleem te verhelpen.

De voertuigen die de werkzaamheden uitvoeren, verplaatsen zich regelmatig en staan daardoor steeds kortstondig op een plaats. Daarnaast wordt in de planning rekening gehouden met de bereikbaarheid voor de panden, de bevoorrading van de winkels, het ophalen van huisvuil e.d. Hierdoor worden hinderlijke situaties zo veel mogelijk beperkt. Daarnaast kan de straat of kunnen meerdere straten tijdens de werkzaamheden kortstondig (gedeeltelijk) geblokkeerd zijn voor het verkeer. Op voorhand kunnen wij niet exact aangegeven wanneer in uw straat de werkzaamheden plaatsvinden. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van mogelijke neerslag, verkeerssituaties of onvoorziene zaken in de riolering.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de geplande werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met het team Openbare Ruimte van de gemeente Nunspeet via telefoonnummer (0341) 25 99 11. Wij excuseren ons voor de eventuele overlast en vragen uw begrip voor de situatie.