NUNSPEET - Zaterdag 12 maart is uitgeroepen tot een dag die in Europa in het teken staat van solidariteit met de inwoners van Oekraïne.

Alle gemeenten zijn opgeroepen om op welke wijze dan ook stil te staan bij de slachtoffers van het oorlogsgeweld en een oproep te doen voor vrede in Oekraïne.

Het gemeentebestuur van Nunspeet geeft gehoor aan deze oproep. Op zaterdag 12 maart a.s. om 15.00 uur zal burgemeester Van de Weerd op het Nunspeetse marktplein een toespraak houden. Aansluitend wordt na een minuut stilte het Oekraïense volkslied ten gehore gebracht.

Zaterdagmiddag is er ook een ‘verkiezingsmarkt’ op het marktplein in Nunspeet. Juist tijdens deze markt is het goed even een kort moment stil te staan bij de solidariteit met de Oekraïense bevolking, aldus burgemeester Van de Weerd. “Het contrast van in vrijheid campagnevoeren en mogen stemmen aan de ene kant, en het oorlogsgeweld en de vluchtelingencrisis aan de andere kant is immens en niet te bevatten. Ik hoop dat velen zaterdagmiddag tijdens een kort moment van bezinning de oproep om vrede willen onder-steunen”, aldus de burgemeester.