NUNSPEET - Op 2 oktober 2023 starten de werkzaamheden aan de Uddelerweg in Elspeet voor de aanleg van een nieuwe rotonde.


Deze rotonde komt tussen de inrit van de Plus supermarkt/Bakker Piet en de kruising met de Heetkamp-Kleine Kolonieweg. Om de verkeersstromen zo min mogelijk te verstoren, is gekozen voor een gefaseerde aanpak. Medio december 2023 is de rotonde klaar.

De eerste fase is van 2 tot en met 11 oktober 2023. De Uddelerweg is dan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Voor fietsers en voetgangers blijft een doorgang beschikbaar tijdens alle fases.

De tweede fase is van 12 oktober tot en met eind november 2023. Eén rijstrook gaat dan open. Gemotoriseerd verkeer uit beide richtingen wordt met behulp van een Verkeersregelinstallatie (verkeerslichten) afwisselend en op een veilige manier over de rijstrook geleid.

Fase drie is vanaf eind november tot en met 8 december 2023. De weg wordt dan opnieuw afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarna is de rotonde klaar en wordt deze in gebruik genomen.

Bovengenoemde data zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

De aanleg van deze rotonde is onderdeel van de eerste fase van de ontwikkeling Bedrijventerrein Elspeet en is ook bedoeld als ontsluiting van de supermarkt en de bakkerij. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via www.nunspeet.nl/bedrijventerreinelspeet.