NUNSPEET - De geplande starthandeling voor de bouw van het nieuwe zwembad met sport- en turnhal op De Wiltsangh in Nunspeet op 31 augustus aanstaande wordt uitgesteld.

Voor het verlenen van een omgevingsvergunning wil het gemeentebestuur eerst duidelijkheid over een aantal onzekerheden. Daarbij gaat het over de uitwerking van een aantal kwaliteit- en veiligheidseisen op basis van afspraken die met elkaar zijn gemaakt.

Ook wil de gemeente extra aandacht besteden aan de (brand)veiligheid van het gebouw. Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten op dit moment de benodigde omgevingsvergunning nog niet te verlenen om eerst hierover nog nader geïnformeerd te willen worden.

Verantwoordelijk wethouder Mark van de Bunte: “We staan te popelen om te starten met de bouw, maar we willen geen enkele concessie doen aan kwaliteit en veiligheid. We kiezen nu voor zorgvuldigheid boven snelheid. Daarom vragen we nog even geduld. We zetten alles op alles om het uitstel zo kort mogelijk te laten zijn.”