NUNSPEET - Alle inwoners van de gemeente Nunspeet moeten gebruik kunnen maken van hun kiesrecht. De gemeente Nunspeet hecht daar veel waarde aan en wil dit voor iedereen zo makkelijk en toegankelijk mogelijk maken. Alle stembureaus in de gemeente zijn toegankelijk voor inwoners in een rolstoel en er is minstens 1 stemhokje aanwezig met een verlaagd schrijfblad. Voor inwoners met een visuele beperking is er deze keer een extra stembureau ingericht.


Stemmen met een stemmal

Inwoners met een visuele beperking kunnen op 22 november a.s. terecht in het gemeentehuis. Daar is een apart stembureau ingericht waar een stemmal aanwezig is. Dit is een speciale plaat met gaatjes die over het stembiljet wordt gelegd door een stembureaulid. Met behulp van audio-ondersteuning worden de kandidatenlijsten voorgelezen.

Net als bij voorgaande verkiezingen zijn er in het gemeentehuis kandidatenlijsten in grootschrift en braille aanwezig. Deze liggen vanaf nu bij de receptie.

Inwoners met een lichamelijke beperking mogen hulp krijgen in het stemhokje. Dat kan iemand uit hun eigen omgeving zijn of een stembureaulid.