ELSPEET - Op maandag 3 april om 14.00 uur wordt het Financieel Trefpunt Elspeet geopend in het Kulturhus aan de Nachtegaalweg.

Wethouder Jennifer Elskamp verricht de opening.

Update: de opening van het Financieel Trefpunt in Elspeet is tot nadere order uitgesteld.In Nunspeet is het Financieel Trefpunt in de bibliotheek in Veluvine. Daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Reden om ook een inloopspreekuur te organiseren in Elspeet. Elke eerste maandag van de maand tussen 15.00 en 16.30 uur kunnen inwoners binnenlopen, die vragen hebben rondom hun financiën. Denk hierbij aan het aanvragen van toeslagen, het invullen van (ingewikkelde) formulieren, aanvragen van toeslagen, kwijtscheldingen en vragen rondom schulden. Tijdens de inloopmiddagen zijn er o.a. een gastheer-/vrouw aanwezig, een vrijwilliger en een Sociaal Raadsvrouw vanuit Stimenz of Sociaal Juridisch dienstverlener vanuit MEE Veluwe, die helpen om financiële vragen gelijk te beantwoorden. Zijn de vragen uitgebreider of gecompliceerder? Dan wordt een vervolgafspraak gemaakt met de juiste hulpverlenende instantie.

De gemeente Nunspeet heeft beide trefpunten opgericht in samenwerking met Stimenz - die ook de coördinatie op zich neemt - en Het Venster, MEE Veluwe, Humanitas en SWN. Vanuit de werkgroep Armoede en Schulden en het collegeakkoord is de wens uitgesproken om laagdrempelige, fysiek inlooppunten in de gemeente te realiseren voor financiële vragen. Op deze manier zijn er korte lijnen tussen de verschillende partijen die de inwoners kunnen ondersteunen en zo schuldenproblematiek te voorkomen.

  • Financieel Trefpunt Elspeet: Nachtegaalweg 2a. Elke eerste maandag van de maand tussen 15.00 en 16.30 uur.
  • Financieel Trefpunt Nunspeet: F.A. Molijnlaan 186, in de bibliotheek. Elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

E-mail: financieeltrefpuntnunspeet@stimenz.nl
Websitepagina: www.nunspeet.nl/financieeltrefpunt
Telefoonnummer: (088) 78 46 464