NUNSPEET - De werkzaamheden voor het veiliger en aantrekkelijker maken van de Nunspeetse stationsomgeving gaan van start. Aannemer BAM gaat bij het Stationsplein de rijbaan van de F.A. Molijnlaan verleggen.


Voordat de rijbaan daadwerkelijk verlegd kan worden, moeten nieuwe kabels en leidingen en een nieuw rioolstelsel aangebracht worden. Nadat de riolering is aangelegd en de weg naar het noorden is verlegd, wordt er een nieuwe laag asfalt aangebracht.

Afsluiting F.A. Molijnlaan en Stationsplein

Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt de weg afgesloten. Van woensdag 22 februari tot en met woensdag 17 mei 2023 (week 8 tot en met week 20) zijn het Stationsplein en de F.A. Molijnlaan (tussen Elspeterweg en de Spoorlaan) afgesloten. De weg is afgesloten voor ál het verkeer. Er komen dan tijdelijke bushaltes nabij het Stationsplein.

Het verkeer wordt omgeleid via Industrieweg – Kienschulpenweg – Harderwijkerweg – Elburgerweg – F.A. Molijnlaan. Ook de fietsers en voetgangers worden omgeleid. Gedurende de werkzaamheden blijft het station, ‘kiss and ride’ en de fietsenstalling bereikbaar voor reizigers. Ook de woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Verantwoordelijk wethouder Mark van de Bunte is blij met de start: “Na vele jaren van voorbereiding gaan we aan de slag met een veilige en aantrekkelijke Stationsomgeving. Het is een megaklus, waarbij er sprake zal zijn van verkeersafsluitingen en hinder. Iedereen zal er links of rechtsom wat van gaan merken, omdat de boel letterlijk op de kop gaat. Daarom werken we in fases om de overlast te beperken. Stap voor stap zetten we met elkaar een prachtig eindresultaat neer; een veilige en aantrekkelijke Stationsomgeving”.