NUNSPEET - In de Week van Duurzaamheid, van 7 tot en met 14 oktober 2023, staat regio Noord Veluwe in het teken van een groenere toekomst.


Met diverse initiatieven en activiteiten in de regio is er tijdens deze week extra aandacht voor duurzaamheid. Dit biedt inwoners de kans om meer te leren over dit belangrijke thema. De activiteiten zijn gericht op het creëren van bewustwording voor een milieuvriendelijke leefomgeving.

Ook in de gemeente Nunspeet zijn er verschillende initiatieven. Zo kunt u in gesprek met een lokale energiecoach van Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe. Zij staan op donderdag 12 oktober tussen 08.00 en 13.00 uur op de markt in Nunspeet. Ook organiseert het duurzaamheidsloket een gratis online webinar op maandag 9 oktober 2023 van 19:30 tot 20:30 uur over klimaat-adaptatie.

Op 11 oktober gaan scholieren en andere vrijwilligers de straat op om zwerfaval op te ruimen voor ‘Noord-Veluwe in 1 dag schoon’. Naast activiteiten zijn er ook lokale acties. Zoals bij de Schaapskudde Elspeter Heide. Tijdens de week geven zij online korting op duurzame wolmestkorrels. Deze zijn te gebruiken in de (moes)tuin en in plantenbakken en -potten.

Bewustwording creëren

Het hoofddoel van de Week van Duurzaamheid is bewustwording creëren. De regio wil bewoners aanmoedigen en handvatten geven om duurzame keuzes te maken. Dit is belangrijk om de ecologische voetafdruk te verminderen. Op den duur zal hierdoor de leefomgeving en de kwaliteit van leven verbeteren. Zo leiden kleine tips of aanpassingen op het gebied van bijvoorbeeld energiebesparing ook tot het besparen van geld.

Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe

Regio Noord Veluwe nodigt iedereen uit om actief deel te nemen aan de Week van Duur-zaamheid. Om zo samen bij te dragen aan een groenere en duurzamere regio. De activiteiten worden georganiseerd door de gemeenten, lokale initiatieven en bedrijven. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.dlnv.nl.