NUNSPEET - De gemeente Nunspeet heeft prachtige sportaccommodaties, waar veel tijd in wordt gestoken door clubs en vrijwilligers. De laatste tijd is op deze parken veel vandalisme en zijn er vernielingen. Pijnlijk en teleurstellend. In zijn wekelijkse blog laat wethouder Mark van de Bunte hier zijn ongenoegen over blijken.


Op de website van de gemeente Nunspeet laat Van de Bunte weten:

"In de gemeente Nunspeet hebben we prachtige sportaccommodaties. De verenigingen en vrijwilligers steken vaak tijd, energie en geld in ‘de club’. Er is bijvoorbeeld een mooie sportkantine, speeltuintje of pannakooi in eigen beheer gerealiseerd. Het is dan extra wrang om vandalisme en vernielingen aan te treffen op de verschillende locaties.

Er is in de afgelopen periode graffiti gespoten op sporthal De Feithenhof, de extern gehuurde tent van de gymnastiekvereniging is kapot gesneden evenals een landingsmat in de tent. Bij sport- en recreatiecentrum De Brake is hekwerk vernield en zijn tonnen met inhoud omgegooid. Het is onvoorstelbaar en tegelijk nog maar het topje van de ijsberg.

In een gesprek met alle voetbalverenigingen over onderlinge samenwerking werd nog meer aan het licht gebracht. Er is ingebroken bij v.v. Elspeet, de robotmaaier van v.v. Vierhouten ligt op de kop in de bosjes buiten het veld en ook bij v.v. Hulshorst ervaart men overlast en vernielingen. Het is triest een lijstje op te sommen, wetende dat het ergste nog moet komen. Als gemeente willen we graag toe naar open sportparken, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om aan sport en bewegen te doen. De kunstgrasvelden van v.v. Nunspeet zijn dus als pilot het hele jaar door beschikbaar. Iedereen mag er gebruik van maken, maar wanneer we een spoor van vernieling op en om het veld aantreffen, zakt de moed ons in de schoenen. Een paar raddraaiers verpesten het dus voor 27.500 inwoners. En ook voor de schade draaien wij met z’n allen op.

Het gaat om brandplekken in de velden, vernielde omheining en kapotte netten. Daarbuiten is het nog erger; ingegooide ruiten, losgerukte tribunestoeltjes en een compleet gesloopt verkooppunt/kiosk. Wij hebben de hekken geopend voor sport- en spelbeoefening en als men niet van andermans spullen afblijft of er goed mee omgaat, moet het weer dicht. Persoonlijk vind ik dat te gek voor woorden, want sport moet toegankelijk zijn voor iedereen en de raddraaiers moeten maar achter een hek."