NUNSPEET - Burgemeester Van de Weerd heeft afgelopen dinsdag gereageerd n.a.v. de aanhouding van een aantal personen een filmpje die hierover circuleerde op social media.

“Het filmpje dat circuleert over de aanhouding in Nunspeet geeft geen volledig beeld van de werkelijkheid. Wat er is gebeurd is dat een groep personen zich in een winkel in Nunspeet – zonder het verplichte mondkapje - dusdanig intimiderend heeft gedragen dat meerdere personen in deze winkel de politie hebben gebeld. Toen de groep weer buiten was, werd hen door de politie gevraagd hun ID te tonen. Dit weigerden de groepsleden. Daarnaast gedroegen ze zich beledigend tegen de politie, met verbaal geweld. Ook rukte één van de groepsleden het mondkapje van het gezicht van een politieman. Vanwege dit gedrag en het niet willen tonen van het ID is – na meerdere waarschuwingen - de groep aangehouden. Volgens het protocol vindt vervoer van een aangehouden groep geboeid plaats.

Mochten mensen het gevoel hebben dat het politieoptreden niet proportioneel was, dan staat er een klachtenregeling hiervoor open. “ aldus burgemeester Van de Weerd.